رئيس جمهور کشورمان با نادرست و غيرقابل قبول خواندن اظهارات کامرون گفت: وزارت خارجه کشورمان پاسخ اين اظهارات را داد و ملت ايران فرصت جديدي را براي جهان ايجاد کرده که بايد از اين فرصت استفاده شود.
به گزارش
هفت چشمه به نقل از
فارس، حجتالاسلام روحاني پس از بازگشت از نيويورک در جمع خبرنگاران به تشريح جزئيات سفرش پرداخت و گفت: اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل از اهميت ويژهاي برخوردار بود به دليل آنکه شرايط تروريسم در جهان به وجود آمده و با سخنراني در مجمع عمومي مواضع ملت ايران در اين باره براي نمايندگان مطرح شد.
وي افزود: همزمان با اين موضوع، جلسهاي هم در مورد آب و هوا برگزار شد و درباره اقدامات ايران در زمين مسائل آبو هوايي و محيط زيست توضيح داده شد.
رئيس جمهور با اشاره به ملاقاتهاي متعدد خود با مقامات تصريح کرد: با مقامات کشورهاي آلمان، انگليس، سوئيس، اتريش و اسلووني ملاقات داشتيم و گفتوگو کرديم و ديداري با نخستوزير ژاپن و پس از آن ديداري را با رئيس جمهور عراق داشتيم و همچنين ملاقاتهايي را با اردوغان رئيس جمهور ترکيه، نخستوزير لبنان، مقامات کشورهاي آمريکاي لاتين و رئيس جمهور ونزوئلا انجام داديم که در همه اين ملاقاتها مواضع ايران تبيين شد.
وي ادامه داد: تفاوت مجمع امسال با سال گذشته اين بود که در مسئله هستهاي گويي همه مصمم بودند چرا که احساس کردهاند مصالحه با ايران به نفع منطقه و همه خواهد بود.
روحاني خاطرنشان کرد: همزمان با 1+5 مذاکراتي انجام شد که اگرچه با سرعت نبود اما حرکت روبه جلويي بود و هفته آينده نيز ادامه خواهد يافت و اميدواريم به راهحلهايي که منافع ملي ما را در بر بگيرد برسيم چراکه اين امر به نفع همه است.
رئيس جمهور کشورمان با اشاره به ملاقات خود با نخست وزير انگليس گفت: نخستوزير انگليس درخواست ملاقات کرد و ما پذيرفتيم راجع به سه موضوع بحث کرديم بحث هستهاي خوب بود اما اختلافنظرهايي داشتيم، درباره تروريسم و بيثباتي منطقه بحث شد که تذکر داديم غرب مسير خود را تصحيح کند و آنها خواستار شرايط جديد و تعامل با ايران بودند که در مجموع ملاقات خوبي بود و مسائل خوبي مطرح شد.
وي ادامه داد: به طور طبيعي در اين ملاقاتها هميشه اتفاقنظر وجود ندارد و اختلافهايي هم هست اما اينکه نخستوزير بعداً در نطق خود اظهاراتي را مطرح کرد نادرست و غيرقابل قبول بود که وزارت خارجه پاسخ اين اظهارات را داد.
روحاني خاطرنشان کرد: دو نکته در اين باره وجود دارد آن هم اينکه اکنون در قرن بيست و يکم زندگي ميکنيم و هرکس بخواهد در فضاي قرن نوزدهمي فکر کند ضرر کردهاست. بايد فضاي امروزي را در نظر بگيريم چرا که مردم ايران فرصت جديدي را براي جهان ايجاد کردهاند و به تعامل سازنده با جهان رأي دادهاند. از اين فرصت بايد به خوبي استفاده شود.
وي ادامه داد: جلسات مهمي را با رهبران اسلامي در آمريکا و با سياسيون داشتيم که جلسات مفصلي بود. پس از آن جلساتي را با مديران مسئول رسانهها، اقتصاديون آمريکا و نيز ايرانيهاي مقيم آمريکا داشتيم.
روحاني در ادامه سخنان خود به سفر آستاراخان نيز اشاره کرد و گفت: در آستاراخان چهارمين جلسه کشورهاي ساحل خزر بود که کارشناسان کارهاي بسياري انجام دادند و چهار توافقنامه امضا شد که مهمترين توافق آن راجع به موضوع ماهيگيري در درياي خزر و بحثهايي در خصوص 15 درصد حاکميتي و 10 درصد ماهيگيري بود که در درياي خزر انجام شود چرا که درياي خزر اهميت بسياري براي ما دارد و ما از ظرفيت درياي خزر به خوبي استفاده نکرديم.
وي افزود:ميليونها انسان در کنار درياي خزر زندگي ميکنند و مباحثي از قبيل صنعت توريسم، اقتصاد، انرژي، حملونقل دريايي از جمله مسائل مهمي بود که در نشست کشورهاي ساحل خزر مطرح شد. در مجموع مباحث خوبي مطرح شد و ديدارهايي را رؤساي جمهور در اين زمينه انجام داديم و ديداري هم با پوتين داشتيم که اين چهارمين ملاقات بود. روابط دو کشور را در مسير پرسرعتي پيگيري ميکنيم.
انتهاي پيام/